در آخرین ماه سال ۱۴۰۳، شرکتهای فولادی به دنبال جبران عقبافتادگی ناشی از کمبود برق در تابستان و محدودیت گاز در فصل سرما هستند. بورس کالای ایران نیز تلاش میکند تا کاهش عرضه و معاملات در ۹ ماه گذشته را در یک ماه جبران کند. واحدهای تولیدی حجم عرضهها را کاهش داده و بیشتر به انبارسازی محصولات خود پرداختهاند، به طوری که تاریخ تحویل بسیاری از کالاها به سال آینده موکول شده است. قیمت آهن و فولاد به دلیل رشد نرخ ارز در بازار آزاد افزایش یافته و میلگرد در بازار فیزیکی هفته گذشته وارد کانال ۳۳ هزار تومان شد.
پیشبینی میشود در معاملات پایان هفته، قیمت میلگرد به ۳۴ هزار تومان برسد که با احتساب هزینه حمل و بورس به حدود ۳۷ هزار تومان برای هر کیلوگرم خواهد رسید. با گرمتر شدن هوا و ثبات نرخ ارز، احتمال کاهش قیمتها در زنجیره فولاد وجود دارد، اما این کاهش موقتی خواهد بود. به طور کلی، بخش فولاد باید منتظر تغییرات جدید قیمتی باشد و بازگشت به نرخهای یک ماه پیش با توجه به افزایش هزینهها ممکن نیست. حرف از قیمت میلگرد در محدوده قیمتی ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است که با ادامه شرایط فعلی، این رقم به تحقق خواهد پیوست.
در هفته دوم اسفند ماه، تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران ۱۲۹ هزار و ۳۷۵ تن شمش عرضه کرد که ۱۰۹ هزار و ۵۵۰ تن آن مورد معامله قرار گرفت و میانگین قیمت شمشها ۲۸ هزار و ۹۹۴ تومان به ازای هر کیلوگرم بود. عرضه و معاملات شمش نسبت به هفته گذشته به ترتیب ۱.۲ درصد و ۱۶ درصد کاهش یافت. همچنین، ۱۴۱ هزار تن از آهن اسفنجی عرضه شد که ۸۶.۵ درصد آن به فروش رسید. قیمت میانگین آهن اسفنجی ۴.۵ درصد نسبت به هفته گذشته افزایش یافت و به ۱۷ هزار و ۳۵۸ تومان رسید. در روز سهشنبه ۷ اسفند ماه، با کاهش نرخ ارز، قیمت محصولات آهنی در بازار آزاد کاهش یافت. به عنوان نمونه، قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان به طور میانگین ۱.۳ درصد کاهش داشته و هر کیلوگرم میلگرد ۱۶ ذوب آهن تحویل کارخانه نیز به قیمت ۳۴ هزار و ۷۳۰ تومان معامله شد.